Foto’s voor OS X: Problemen oplossen door de fotobibliotheek te herstellen

Foto's voor OS X logo

Het kan voorkomen dat je problemen ondervindt met de nieuwe Foto’s applicatie in OS X, denk hierbij aan het missen van foto’s, miniaturen die niet worden weergegeven, etc. Dan is het mogelijk de fotobibliotheek te herstellen, er worden dan verschillende taken uitgevoerd om problemen op te lossen.

Denk hierbij aan het opnieuw opbouwen van de miniaturen, niet-gekoppelde foto’s herstellen, bestandsbevoegdheden controleren en ongebruikte ruimte in de databases opschonen. Hoe je dit moet doen lees je hieronder terug. 

Er worden geen foto’s verwijderd tijdens het herstel proces, tenzij ze corrupt zijn en hierdoor dubbel in je bibliotheek staan. Echter raden we aan toch een back-up te maken van je foto’s.

fotobibliotheek herstellen

Navigeer naar Finder of het Dock om Foto’s voor OS X te kunnen open, druk de cmd⌘ + option⌥ toets samen in en open dan Foto’s voor OS X.

Foto’s wordt geopend en je krijgt de mogelijkheid om de fotobibliotheek te herstellen, dit doe je door op ‘Herstel’ te klikken. Vul eventueel je systeemwachtwoord in en de herstelling zal plaatsvinden, je kan het proces volgen in het Foto’s voor OS X venster.