Minimale bestandsgrootte voor Mail drop aanpassen

mail osx

Minimale bestandsgrootte voor Mail drop aanpassen

Grote bestanden versturen met behulp van e-mail was nooit echt eenvoudig tot de release van OS X Yosemite. Met behulp van de nieuwe Mail drop functie in Yosemite kun je een bijlage tot maximaal 5GB versturen.

Op het moment dat je een bijlage wilt versturen groter dan 20MB via de Mail applicatie dan wordt de bijlage automatisch geupload naar iCloud. Als de ontvanger ook OS X Yosemite gebruikt dan zal deze daar verder niets van merken, Mail drop werkt in dat geval transparant. Wordt er gebruik gemaakt van een andere OS X versie of email client dan wordt de email voorzien van een download link waarmee de ontvanger de bijlage kan downloaden. 

Met behulp van een OS X Terminal commando is het mogelijk om de minimale bestandsgrootte van 20MB naar beneden aan te passen. Wanneer je email provider bijvoorbeeld maximaal 10MB voor een attachment accepteert dan kun je de Mail drop limiet aanpassen naar 10MB of minder.

Sluit de Mail applicatie en start OS X Terminal, gebruik het onderstaande commando om de limiet aan te passen:

defaults write com.apple.mail minSizeKB 10000

Schermafbeelding 2014-11-11 om 14.33.03

In het bovenstaande voorbeeld stellen we de minimale bestandsgrootte voor Mail drop in op 10MB. Wil je 5MB gebruiken dan de waarde 5000.

Om terug te keren naar de standaard 20MB limiet:

defaults write com.apple.mail minSizeKB 20000

Wil je weten waarop de Mail drop limiet is ingesteld? Type dan:

defaults read com.apple.mail minSizeKB

Schermafbeelding 2014-11-11 om 14.33.19